Trianglen og Haldor Topsøe A/S har opført en bygning til IT-laboratorium i Kavre

Opførelse af IT-laboratorium ved Shree Baluwa Secondary School i landsbyen Dubagaun i Kavre distrikt i Nepal

Projektet

I marts 2014 modtog Trianglen en bevilling på 122.430 kr. fra Haldor Topsøe A/S til opførelse af en bygning til brug som IT-laboratorium ved skolen i Dubagaun.

Byggeriet blev igangsat i maj 2014 under ledelse af Trianglens repræsentant i Nepal. I perioden midt juni til september var det afbrudt på grund af monsunregnen, men derefter genoptaget og bygningen færdiggjort i november. Indvielsen foregik ved en stort anlagt ceremoni den 27. november med deltagelse af repræsentanter for Haldor Topsøe A/S, Trianglen og lokale myndigheder samt skolens ledelse, lærere og elever.

Byggeriet blev gennemført inden for budgettet.

 

Bygningen og udstyret

Bygningen er opført efter traditionelle lokale metoder og ved brug af lokale materialer kombineret med nyskabelser som isolering af gulv, vægge og loft. Bygningen er jordskælvssikret med et 7 meter dybt kampestensfundament. Den er opført på traditionel vis i kampesten med smukt skiffertag, isoleret fra gulv til loft og tyverisikret med jerngitre i vinduesåbningerne. Bygningen vil blive forsynet med store batterier, der oplades med elektricitet produceret ved solceller placeret på nabobygningen. Batterier og solceller er doneret af Oikos Fonden.

IT-laboratoriet vil være forsynet med 12 computere, som er doneret af Ørestad Gymnasium. 6 computere var på plads ved indvielsen, og de resterende 6 vil snart være det. Der er etableret god forbindelse til internettet.

 

Perspektiverne for området

Med dette ”Topsoe IT-lab” er det forventningen, at skolen snart vil blive opgraderet med 11. og 12. skoleår, hvorved mange fattige familier i de fleste af Trianglens landsbyer i området ikke længere skal bruge penge på at sende børnene til skolerne i de større byer, eller alternativt tage dem ud af skolen. Tilsvarende forventes det, at adgangen til nettet vil få flere unge til at blive i landsbyerne og deltage i udviklingen.

 

  IT lab1 it lab2 it lab3